Śmierdzi mi z buzi

Dział forum zajmujący się czynnościami i schorzeniami układu pokarmowego; przełyku, żołądka, jelit, odbytu i gruczołów trawiennych, oraz dróg żółciowych

Śmierdzi mi z buzi

Postautor: Thomas » 18 paź 2011, 10:04

W zasadzie to nie wiedziałem gdzie napisać ten temat, ale myślę że ten dział będzie odpowiedni. Moim problemem jest bardzo brzydki zapach z ust, zęby myję 3 razy dziennie więc nie jest to wina braku zaniedbania. Czasami czuję taki gorzki posmak w buzi. Czy jestem na coś chory?
Thomas

Re: Śmierdzi mi z buzi

Postautor: Student » 22 paź 2011, 12:11

Przyczyn zaistniałej sytuacji może być wiele. Sprawą mógłby "załatwić" zarówno stomatolog jak i laryngolog czy gastrolog. Czy miewasz jakieś inne przykre dolegliwości jak np. gazy?
Student medycyny.
Student

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 18:57

Żuj często gumę, będzie ładniejszy zapach i wspomoże to trawienie. Tylko nie żuj dłużej niż 30 min bo możesz sobie tylko zaszkodzić :D Słyszałem, że żucie gumy w nadmiarze szkodzi zgryzowi.
Jadasz coś ciężkiego na noc? Może problemy z ząbkami w sensie z ich zdrowotnością a nie czystością? Miewasz refluks?
Get UP!

Postautor: Adele » 04 lis 2011, 22:36

Coś czuję, że będziesz musiał mieć robioną gastrologię. Mój syn miał, straszne przeżycia jak Ci wpychają tą rurę. Ale nie ma co się bać tylko trzeba działać bo może występuje tam jakieś choróbsko. Trzymam kciuki. Pozdrawiam
Adele

Postautor: Student » 09 lis 2011, 10:49

Droga Adele gastrologia niekoniecznie będzie obowiązkowa. Tak jak już pisałem wcześniej problem może mieć podłoże laryngologiczne (np. chore migdały), stomatologiczne (np. chore zęby) lub gastrologiczne, które masz na myśli. Bez dokładniejszego opisu Thomasa nie mamy szans na podpowiedź odnośnie choroby i ewentualnych dalszych kroków.
Student medycyny.
Student

Postautor: hejhejhej » 09 lis 2011, 20:10

Kup sobie to http://www.i-apteka.pl/product-pol-1846 ... letek.html jest to cynk organiczny. W moim przypadku zdało egzamin w 100%. Nieświeży oddech zniknął przy systematycznym zażywaniu tego suplementu!
hejhejhej

Postautor: mariusz. » 12 lis 2011, 12:06

hejhejhej pisze:Kup sobie to http://www.i-apteka.pl/product-pol-1846 ... letek.html jest to cynk organiczny. W moim przypadku zdało egzamin w 100%. Nieświeży oddech zniknął przy systematycznym zażywaniu tego suplementu!

hejhejhej ale myśląc na chłopski rozum to takie leki tylko zasłaniają przyczynę choroby. Trzeba ją zdiagnozować, czyli odwiedzić tak jak pisał student różnych specjalistów. Po co faszerować się lekami, skoro można problem zlikwidować?
mariusz.

Postautor: ciuchcia » 16 lis 2011, 15:18

Myj częściej zęby i żyj gumę gdy czujesz, że z Twoich ust może się wydobywać nieświeży zapach... :P
ciuchcia

Postautor: Thomas » 16 lis 2011, 16:26

Dziękuję za odpowiedzi. Pozapisuję się do lekarzy a dopóki oni mi nie pomogą to kupię te suplementy diety co polecaliście żeby chociaż zasłoniły ten przykry zapach.
ciuchcia pisze:Myj częściej zęby i żyj gumę gdy czujesz, że z Twoich ust może się wydobywać nieświeży zapach... :P

Wyraźnie napisałem, że zęby myję często. Gumę żuję też w zasadzie cały czas. Bardzo niemiła docinka.
Thomas

Postautor: Piasek » 04 gru 2011, 0:03

Siema!
Guma sprawdza się tylko w początkowym okresie czasu. Po pół godzinie nie czuć w ogóle tego, że ktoś miał w buzi gumę do żucia. Proponuję jeszcze częściej myć w zęby. Po prostu z taką dolegliwością trzeba o wiele bardziej przyłożyć się do pielęgnacji swojej jamy ustnej.
Pozdrawiam.
Piasek

Następna

Wróć do Forum gastrologiczne