Śmierdzi mi z buzi

Dział forum zajmujący się czynnościami i schorzeniami układu pokarmowego; przełyku, żołądka, jelit, odbytu i gruczołów trawiennych, oraz dróg żółciowych

Re: Śmierdzi mi z buzi

Postautor: Jędrek » 08 gru 2011, 16:45

A czy czyścisz swój język? Kup sobie specjalną szczoteczkę. Nawet sobie nie wyobrażasz ile znajduje się tam zarazków. To także jeden z powodów śmierdzącego oddechu z buzi.
Jędrek

Postautor: Thomas » 09 gru 2011, 14:16

Jędrek pisze:A czy czyścisz swój język? Kup sobie specjalną szczoteczkę. Nawet sobie nie wyobrażasz ile znajduje się tam zarazków. To także jeden z powodów śmierdzącego oddechu z buzi.

Nigdy nie czyściłem języka. Pierwsze słyszę, że język też powinno się czyścić. Jest on u mnie taki biały dość często i ma kwaskowaty smak, ale myślałem, że to tak ma być. Jutro kupię szczoteczkę do języka i zobaczymy czy pomoże.

Tak czy inaczej w okresie między świętami a nowym rokiem jestem już omówiony na wizytę u lekarza i zobaczymy co mi powie po zbadaniu mnie.
Thomas

Postautor: Morlin » 18 gru 2011, 14:45

Z językiem trzeba obchodzić się delikatnie, jest bardzo unerwiony. Zaopatrz się w płyn do płukania ust. Jest tego od groma, w Rossmannie dostaniesz bez problemu.
:)
Morlin

Postautor: doktorsky » 13 sty 2012, 19:59

Kup sobie pastę listerine to zabicia bakterii w ustach. Brzydki zapach może być też przyczyną w żołądku, a także w uzębieniu. Odwiedź stomatologa.
doktorsky

Postautor: tarantin » 13 mar 2012, 16:34

takie problemy to może być objaw choroby wątroby ! polecam stronkę
http://speczona.org/choroby/detail.php?id=45 tam się o wątrobie wiele można dowiedzieć!
tarantin

Poprzednia

Wróć do Forum gastrologiczne