Piski w uszach

Dział forum zajmujący się rozpoznawaniem i leczeniem problemów słuchowych, chorób ucha, nosa i krtani

Piski w uszach

Postautor: Patryk » 21 paź 2011, 23:34

Bardzo kłopotliwe są u mnie coraz częściej występujące piski w uszach. Jak mogę to zniwelować do minimum? Jest to bardzo uporczywe, nie mogę czytać książki bo słyszą ciągle w uszach "piiiiii". Co radzicie? Muszę iść do lekarza?
Patryk

Re: Piski w uszach

Postautor: Student » 22 paź 2011, 11:46

Podałeś zbyt mało informacji abym mógł Ci jakkolwiek pomóc. Napisz mi proszę kiedy występują wspomniane piski w uszach?
Student medycyny.
Student

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 19:07

Nie przesadzaj studenciaku. Występują piski wiec coś tam już wiemy.
Jak piski są ciągłe to może to być powód nadmiernego stresu, bardzo aktywnego trybu życia, niedotlenieniem uczu lub nadmiernego słuchania muzyki. Bardzo często chwilowe piski w uszach wystepuja właśnie po głośnym słuchaniu muzyki np. po koncercie albo gdy ma się max. vol w słuchawkach :>
Get UP!

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:36

Get UP! pisze:Nie przesadzaj studenciaku. Występują piski wiec coś tam już wiemy.

Cwaniak się znalazł, nic nie wiemy a jak nam autor nie odpisze to mu w ogóle nie powiemy. Co z tego, że wypisałeś większość możliwych objawów (ale nie wszystkie :mrgreen: ) skoro nie wiadomo, który z nich dotyczy założyciela tematu :-| myśl.
Student medycyny.
Student

Postautor: Stars » 10 lis 2011, 16:03

Pojawiają się dodatkowo szumy w uszach? Ja pracuję przed komputerem, słucham dużo muzyki i jestem non stop napromieniowana przez szereg urządzeń elektronicznych. Przyjaciółka powiedziała mi, że to właśnie od tego miewam podobne dolegliwości. Przyzwyczaiłam się do nich i żyję dalej.
Stars

Postautor: Get UP! » 10 lis 2011, 19:54

Student pisze:Cwaniak się znalazł, nic nie wiemy a jak nam autor nie odpisze to mu w ogóle nie powiemy. Co z tego, że wypisałeś większość możliwych objawów (ale nie wszystkie :mrgreen: ) skoro nie wiadomo, który z nich dotyczy założyciela tematu :-| myśl.

A po co mamy się dopytywać skoro od razu wypisałem wszystkie możliwości jakie znam? I kto tutaj cwaniakuje, chodzi mi o Twój nawias. Dam sobie głowę uciąć, że jedna z wypisanych przeze mnie dolegliwości będzie trafna. Piski w uszach przez głośną muzykę to coraz częściej pojawiający się problem. Podziel się swoją wiedzą, chętnie poczytam Twoją diagnozę studenciku..
Get UP!

Postautor: mariusz. » 12 lis 2011, 12:12

Mi też piszczy jak jest duża zmiana ciśnienia (wtedy także się fajnie zapowietrzam:D) lub po dłuższym i głośniejszym słuchaniu muzyki. Problem samoistnie mija po kilku godzinach.
mariusz.

Postautor: Jędrek » 08 gru 2011, 16:55

Piski mogą być skutkiem nadmiernego hałasu. Problem ze słuchem jest także często występującym zjawiskiem u osób z tą dolegliwością. Co więcej mógłbym napisać, może masz nadciśnienie tętnicze albo nastąpiły jakieś zmiany miażdżycowe w tętnicach szyjnych?
Jędrek

Wróć do Forum laryngologiczne