Nie dostaję okresu!

Nie dostaję okresu!

Postautor: maggy » 21 paź 2011, 8:17

Ostatni raz dostałam okresu 14 września. Cykl trwa u mnie ok 27 dni (czasami zdarza się dzień dwa różnicy). Teraz mija już tydzień i bardzo się boję, że zaszłam w ciążę!
maggy

Re: Nie dostaję okresu!

Postautor: Student » 22 paź 2011, 11:49

Brak okresu w terminie nie oznacza od razu ciąży, spokojnie. Aby w nią zajść musi być spełniony szereg innych bardzo ważnych rzeczy, co nie jest takie łatwe (dlatego też wiele par ma problem z doczekaniem się potomka). Czy bierzesz jakieś leki? Przeżywałaś w ostatnim czasie jakieś choroby lub stresy?
Student medycyny.
Student

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 18:59

Kurcze od napisania tematu trochę już czasu minęło i jak sprawa wygląda? Mam nadzieję, że już wszystko się wyjaśniło bo jak nadal nie ma okresu to mam dla Ciebie dobrą wiadomość, będziesz mamą. Czasami się tak zdarza, nie ma się co martwić. Kilka dni to nie tragedia, a nawet jak nie ma po dłuższym czasie to niekoniecznie jest to ciąża a np. choroba.
Get UP!

Postautor: maggy » 06 lis 2011, 13:01

Cześć, sorki że nie odpisałam na czas ale okres przyszedł 2 dni po napisaniu tematu więc jest ok, stracha miałam muszę przyznać ;-) To przez ten stres związany ze zbliżającą się maturą.
maggy

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:28

maggy pisze:Cześć, sorki że nie odpisałam na czas ale okres przyszedł 2 dni po napisaniu tematu więc jest ok, stracha miałam muszę przyznać ;-) To przez ten stres związany ze zbliżającą się maturą.

Czyli postawiłem dobrą diagnozę! :D Dziewczyny za bardzo panikujecie jak nie dostajecie okresu przez co jeszcze bardziej się nakręcacie. Spokojnie, nie ma co od razu stawiać na ciążę. Tak jak pisałem, żeby doszło do zapłodnienia trzeba mieć niesamowite szczęście.
Student medycyny.
Student

Postautor: buczek » 11 lis 2011, 20:21

maggy pisze:Ostatni raz dostałam okresu 14 września. Cykl trwa u mnie ok 27 dni (czasami zdarza się dzień dwa różnicy). Teraz mija już tydzień i bardzo się boję, że zaszłam w ciążę!

Moja droga, żebyś Ty tylko wiedziała ile ja miałam takich sytuacji. Żyję bardzo szybko i w ciągłym stresie przez co bardzo często okres spóźnia mi się o kilka dni. Wiem, że to nie jest dobre, ale nic na to już chyba nie poradzę. Pierwsze miesiące ciągłego opóźnienia okresu były dla mnie od razu ciążą co prowadziło do nieprzespanych nocy. Teraz już na to nie zwracam uwagi.
buczek

Postautor: Rihanna » 17 lis 2011, 15:50

Oj dziewczyny, wiele kobiet chciałoby mieć takie problemy. Życie jest okrutne, sama wiem coś o tym. Miałam wiele problemów z zajściem w ciążę. Kiedy była iskierka nadziei, lekarz stawiał nas na ziemię - po raz kolejny się nie udało. Jestem szczęśliwą matką dwójki dzieci i już wiem, że na następne dziecko nei mam praktycznie żadnych szans. Wszystko przez moje zdrowie. Także nie zamartwiać się tylko wychowywać dzieciaka jak będzie "wpadka".
Rihanna

Postautor: RiO » 02 gru 2011, 15:52

Dokładnie jest tak jak mówisz Rihanna. Jestem przeciwniczką stosunków płciowych wśród młodych osób. Jest jak jest i pewnie będzie jeszcze gorzej. Puszczają się na prawo i lewo i później widać tego skutki...
RiO

Postautor: malutka557 » 04 gru 2011, 19:34

nie mówcie tak. gdybyście były w tak młodym wieku to też byście nie chciały mieć dzieci, ale seks uprawiać to już w tym wieku się chce i to bardzo. nie wierzę, że jak byłyście młode to nie myślałyście o tym, żeby spróbować.
malutka557

Postautor: lonely » 05 gru 2011, 12:58

malutka557 pisze:nie mówcie tak. gdybyście były w tak młodym wieku to też byście nie chciały mieć dzieci, ale seks uprawiać to już w tym wieku się chce i to bardzo. nie wierzę, że jak byłyście młode to nie myślałyście o tym, żeby spróbować.

Chcieć a uprawiać to duża różnica. Ja mam 25 lat a jeszcze nie uprawiałem seksu. Czekam na ten pierwszy dzień, ale chcę aby był dopiero po ślubie. Uważam to za coś wyjątkowego i tak tez chcę to traktować. :]
lonely

Następna

Wróć do Forum ginekologiczne