Łupież pstry

Dział forum zajmujący się problemami skóry i jej przydatków takich jak włosy i paznokcie, oraz niektórymi chorobami ogólnoustrojowym ujawniającymi się na skórze

Re: Łupież pstry

Postautor: Jędrek » 08 gru 2011, 16:29

malutka557 pisze:cześć trafiłam tu z google, powiedzcie mi czy możliwe że łupieżu nie da się wyleczyć? proszę o szybką odpowiedź.

Lekarz dermatolog przepisze Ci środki, które wyleczą łupież pstry. Wydasz na to ponad 100 zł, są one niestety bardzo drogie (nie pamiętam ich nazwy). Problem jest jednak w tym, że nie możemy przewidzieć ewentualnego nawrotu choroby. Mając raz łupież pstry jesteśmy o wiele bardziej narażeni na ponowne wystąpienie swędzących zmian na ciele.
Jędrek

Postautor: Morlin » 18 gru 2011, 14:50

Jędrek pisze:Mając raz łupież pstry jesteśmy o wiele bardziej narażeni na ponowne wystąpienie swędzących zmian na ciele.

No, to jest tak, że w środku w skórze zawsze to zostanie. Czy wyjdzie, czy nie to już zależy od danego organizmu. Każdy będzie reagował inaczej.
:)
Morlin

Postautor: raczek2008 » 31 gru 2011, 12:44

Łupież jes chorobą skóry wiec radze poczytać na tej stronie. Dużo info na różne dermatologiczne sprawy.
raczek2008

Postautor: doktorsky » 13 sty 2012, 18:35

malutka557 pisze:cześć trafiłam tu z google, powiedzcie mi czy możliwe że łupieżu nie da się wyleczyć? proszę o szybką odpowiedź.

Ciężko jest go wyleczyć, jeśli powraca to znaczy, że jest słabo wyleczony, albo w ogóle.
doktorsky

Poprzednia

Wróć do Forum dermatologiczne