Kłujące oko

Kłujące oko

Postautor: Green » 22 paź 2011, 15:54

Witam to mój pierwszy post na forum. Moim problemem jest kłujące oraz łzawiące prawe oko. W zasadzie nie zauważyłam na nim żadnych zmian, jednakże stało się ono bardzo wrażliwe i tak jak wspomniałam bolące. Co to jest takiego?
Green

Re: Kłujące oko

Postautor: Polska » 02 lis 2011, 14:02

Niech lepiej zbada to okulista, może jakieś ciśnienie w oku, albo ukrył się tam jakiś pyłek lub grudek, który Ci podrażnia gałkę oczną
Polska

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 19:16

Jak najszybciej okulista. Dziwnie to wygląda, rozumiem że pojawia się to w sposób impulsywny? Czy występuje takie kłucie cały czas? Odstaw wszystko co naraża oko na dodatkowy wysiłek (zwłaszcza wszelkie telewizory, światła, laptopy itd)
Get UP!

Postautor: Green » 08 lis 2011, 12:57

Okulista dał mi krople, ale sam powiedział że tutaj pomoże neurolog. Gdy spytałam dlaczego to jego zdaniem powodem jest migrena a tą nie zajmuje się okulista.
Green

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:24

Green pisze:Okulista dał mi krople, ale sam powiedział że tutaj pomoże neurolog. Gdy spytałam dlaczego to jego zdaniem powodem jest migrena a tą nie zajmuje się okulista.

Trafna uwaga lekarza. Migrena charakteryzuje się bólem (często kłującym), które rozpoczyna się mniej więcej w okolicach oka. W takim razie rejestracja do neurologa i zastosowanie leczenia wybranego przez specjalistę, domowe sposoby na nic się nie zdadzą.
Student medycyny.
Student

Postautor: Rihanna » 17 lis 2011, 15:09

Ja miałam taki objaw migreny. Byłam z tym u lekarza. Dostałam leki (nie pamiętam już jakie, ale na pewno były na receptę i niestety nie takie tanie) i problem z migreną oraz kłuciem w oku minął bezpowrotnie! Dobrze Ci radzą, aby udać się do lekarza. Jest to jedyne wyjście w Twojej sytuacji. Z oczami nie ma żartów.
Rihanna

Wróć do Forum okulistyczne