Katar sienny

Dział forum zajmujący się rozpoznawaniem i leczeniem schorzeń alergicznych

Katar sienny

Postautor: mariusz. » 12 lis 2011, 12:02

Czy ktoś z Państwa mógłby mi udzielić odpowiedzi na pytanie jak zwalczyć katar sienny, który zaczyna się wiosną a kończy pod koniec jesieni, czyli jak widać niemal przez cały rok mam zatkany nos?!
mariusz.

Re: Katar sienny

Postautor: ciuchcia » 16 lis 2011, 15:17

Buderin jest dobry, ale niestety na receptę. Kosztuje kilkanaście złotych i starczy na miesiąc, przy oszczędnym używaniu nawet na dłużej. Koniecznie musisz iśc do lekarza po receptę i to w zasadzie jest jedyny minus. Powodzenia :P
ciuchcia

Postautor: Rihanna » 17 lis 2011, 15:36

Leki z telewizji typu ibuprom zatoki, generalnie odnośni się do to wszystkich leków bez recepty, nie pomogą Ci. Mają one za zadanie przeciwdziałać ale nie leczyc. Tutaj potrzebny jest lekarz, który da Ci silniejszy środek.
Rihanna

Postautor: Coldplay » 20 lis 2011, 18:10

ciuchcia pisze:Buderin jest dobry, ale niestety na receptę. Kosztuje kilkanaście złotych i starczy na miesiąc, przy oszczędnym używaniu nawet na dłużej. Koniecznie musisz iśc do lekarza po receptę i to w zasadzie jest jedyny minus. Powodzenia :P

Nie zalecałbym częstego stosowania Buderhinu bo pewnie o nim mówiłaś/mówiłeś. Jest to bardzo dobry lek, ale niestety steryd. Nie opłaca się brać go przez dłuższą chwilę ze względu na szkodliwe działanie na nasze zdrowie.
Coldplay

Postautor: mariusz. » 01 gru 2011, 15:02

To, że jest potrzebny lekarz to wstępnie już widziałem, ale miałem nadzieję, że jednak podpowiecie mi jak mogę bez częstych odwiedzin gabinetu poradzić sobie z moimi trudnościami w normalnym życiu. ;/
mariusz.

Postautor: Student » 03 gru 2011, 18:27

Nie miałem okazji używać, pierwszy raz spotykam się z tym lekiem. Opis wygląda dość ciekawie a i 11zł nie wydaje się jakimś dużym kosztem. Spróbuj użyć "Luffa Dagomed 40 katar sienny".
Link do leku: http://www.doz.pl/leki/p5302-Luffa_Dago ... tar_sienny
Student medycyny.
Student

Postautor: Piasek » 03 gru 2011, 23:58

Siema!
Luffa Dagomed jest dobry, korzystam z niego od kilku miesięcy. Na pewno warto spróbować, jest duża szansa że i u Ciebie będzie działało.
Pozdrawiam.
Piasek

Postautor: Rotkit » 07 gru 2011, 10:08

Buderhin dobry, co z tego że steryd, skoro działa idealnie? Ja stosuję i jakoś nic mi się nie stało. Jedyny minus to fakt, że jest na receptę. Ale i to da się przecież załatwić:-).
Rotkit

Wróć do Forum alergologiczne