Efekt jo-jo pomocy!!

Dział forum zajmujący się zasadami żywienia, odchudzaniem, psychologią żywienia i technologiami gastronomicznymi

Efekt jo-jo pomocy!!

Postautor: Polska » 02 lis 2011, 13:58

Chcę schudnąć ale moja siostra doprowadziła się do efektu jo-jo co mnie przeraziło. Jak można uniknąć tego zjawiska?
Polska

Re: Efekt jo-jo pomocy!!

Postautor: Pendrive » 03 lis 2011, 16:42

Jedz regularnie, unikaj słodyczy, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Dobrze jest udać się do dietetyka w celu rozpisania diety. Najgorsze jest zaprzestanie jedzenia, wiem coś o tym... :(
Pendrive

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 19:43

Taki efekt towarzyszy w przypadku bardzo szybkich spadków wagi. Zapamiętaj sobie, że walka z otyłością jest długotrwała a efekty widoczne systematycznie i bardzo powoli. Im szybciej tracisz wagę tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia efekty jo-jo.
Aha i pamiętaj też, że po dojściu do upragnionej wagi utrzymuj dalej zdrowy tryb życia, nie powracaj do starych nawyków bo może się to dla Ciebie źle skończyć. A zawsze lepiej jeść zdrowo niż nie, prawda? :)
Get UP!

Postautor: Polska » 08 lis 2011, 10:36

Moja siostra robiła dokładnie tak jak jej pisaliście, poza spasowaniem jak trochę schudła. Czy to utrzymywanie ćwiczeń i diety jest tak ważne czy to tylko bujda?
Polska

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:08

Polska pisze:Moja siostra robiła dokładnie tak jak jej pisaliście, poza spasowaniem jak trochę schudła. Czy to utrzymywanie ćwiczeń i diety jest tak ważne czy to tylko bujda?

Get UP! napisał wyraźnie, aby nie przerywać odchudzania po osiągnięciu odpowiedniej wagi. Drastyczna zmiana w trybie życia oraz żywieniu doprowadza do bardzo tragicznych w skutkach sytuacji. I nie mówię tutaj tylko o gwałtownym nabraniu wagi, ale także o problemach zdrowotnych. Skoro siostra zaczęła się zdrowo odżywiać oraz uprawiać sporty, to niech to kontynuuje.
Student medycyny.
Student

Postautor: buczek » 11 lis 2011, 20:24

Dużo moich koleżanek ma z tym problem. Kilka miesięcy męki i figura do pozazdroszczenia aż tu nagle po krótkim czasie wszystko zmienia się o 180 stopni. Nie dość, że stały się grubsze niż przed rozpoczęciem odchudzania, to dodatkowo bardzo się załamały psychicznie.
buczek

Postautor: Rihanna » 17 lis 2011, 15:45

http://www.youtube.com/watch?v=HiQj6UWYl3U
Bardzo fajny filmik, wszystko mówi dokładnie co i jak czyli powolne odchudzanie, utrzymywanie diety oraz wysiłek fizyczny to tak w dużym skrócie. Koniecznie obejrzyj filmik.
Rihanna

Postautor: marietta » 22 lut 2012, 13:29

efektu jojo chyba każdy obawia sie przy odchudzaniu.
trzeba wszystko robic z glową. nie stosowac głodowek tylko dobrze dobrac sobie dietę. do tego cwiczyc, cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc ;)
marietta

Wróć do Forum dietetyczne