Ciągłe zmęczenie

Dział zajmujący się zdrowiem i chorobami człowieka w wieku dziecięcym i rozwojowym

Ciągłe zmęczenie

Postautor: zalaamana » 17 paź 2011, 16:22

Mam 18 lat, w tym roku szkolnym piszę maturę i muszę być mega skupiona. Niestety po powrocie ze szkoły nie mam już na nic siły, chce mi się ciągle spać. Jak można temu zaradzić?
zalaamana

Re: Ciągłe zmęczenie

Postautor: Student » 22 paź 2011, 12:00

Czy bierzesz jakieś leki? Jesteś na coś chora? Pijesz kawę lub bierzesz specjalne leki na koncentrację? Na pewno nie zaszkodzi Ci codzienne uzupełnianie magnezu. Zmęczenie jest ewidentnym jego brakiem. Jak rozumiem zmęczenie bierze się z niczego (tzn. nie masz bardzo aktywnego trybu życia)?
Student medycyny.
Student

Postautor: zalaamana » 25 paź 2011, 12:26

Tylko szkoła, mój tryb jest bardzo spokojny i nie uprawiam żadnych sportów. Może trochę krótko śpię a tak to tyle, leków też żadnych nie biorę ale piję rano mocną kawę. Spróbuję z tym magnezem w takim wypadku.
zalaamana

Postautor: Student » 26 paź 2011, 19:09

zalaamana pisze:Tylko szkoła, mój tryb jest bardzo spokojny i nie uprawiam żadnych sportów. Może trochę krótko śpię a tak to tyle, leków też żadnych nie biorę ale piję rano mocną kawę. Spróbuję z tym magnezem w takim wypadku.

Nieco wysiłku fizycznego jest wskazane, postaraj się zagospodarować 3x w ciągu tygodnia po 30 minut na ćwiczenia. Musisz spać co najmniej 7h na dobę i najlepiej kłaść się w okolicach 22. Przed północą sen jest najbardziej wartościowy. Sam magnez przy niezdrowym trybie życia na niewiele się zda.
Student medycyny.
Student

Postautor: Polska » 02 lis 2011, 14:06

Pij mocną kawę rano, mnie to stawia na nogi. Czasami kupię sobie leki na koncentrację i tez jest ok, na wykładach nie zasypiam :D
Polska

Postautor: Pendrive » 03 lis 2011, 16:53

Polska pisze:Pij mocną kawę rano, mnie to stawia na nogi. Czasami kupię sobie leki na koncentrację i tez jest ok, na wykładach nie zasypiam :D

kawa jest niezdrowa i uzależnia!! tak jak herbata!! Kładź się spac o normalnej porze, spożywaj witaminki, magnez, i nie spij za krótko i za długo. pamiętaj, że człowiek musi odpoczywać
Pendrive

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 20:06

@Pendrive: a powiedz mi proszę co teraz jest zdrowe? No właśnie! NIC :D
Nikt tutaj nie wspomniał o kuracji za pomocą żeń-szenia. Znakomicie wspomaga nie tylko fizycznie ale także psychicznie. Możesz po tym poczuć niewyobrażalna różnicę w samopoczuciu.
Get UP!

Postautor: zalaamana » 08 lis 2011, 12:14

Nie myślałam, że mój wątek może wzbudzić takie zainteresowanie:D Żeby się nie pogubić muszę zmienić następujące rzeczy:
- brać magnez
- brać żeń-szeń
- spać 7h
- pić kawę
Ile kosztuje magnez i żeń szeń?
zalaamana

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:23

zalaamana pisze:Ile kosztuje magnez i żeń szeń?

magnefar B6 - http://www.domzdrowia.pl/43377,magnefar ... letek.html
żeń-szeń - http://www.i-apteka.pl/product-pol-531- ... kaps-.html
Jak widać, nie są to drogie leki. Magnez starczy Ci spokojnie na 2-3 miesiące.
Powodzenia i dużo wypoczynku!
Student medycyny.
Student

Postautor: buczek » 11 lis 2011, 20:18

Z tego co kiedyś czytałam to powodem może być też depresja, problemy z mięśniami lub cukrzycą, ja bym się na Twoim miejscu udała do lekarza na dodatkowe badania...
buczek

Następna

Wróć do Forum pediatryczne