Ciągłe zmęczenie

Dział zajmujący się zdrowiem i chorobami człowieka w wieku dziecięcym i rozwojowym

Re: Ciągłe zmęczenie

Postautor: mariusz. » 12 lis 2011, 12:10

Też miałem taki okres w życiu. Zmieniłem metodę spania (na 6-7h dziennie) i czuję się od tego momentu rewelacyjnie. Wcześniej spałem raz 4h, raz 13h i tak na przemian. Teraz kładę się o 23, wstaję bez problemu 6-7.
mariusz.

Postautor: What's » 21 lis 2011, 11:33

U mnie przemęczenie połączone było ze znacznym osłabieniem organizmu. Miałem osłabienie ostrości widzenia, zachwiania równowagi, ciągle się nie wysypiałem, nie mogłem się skupić itp itd... Okazało się, że przemęczyłem się na siłowni i musiałem z nią skończyć na jakiś czas, a po odzyskaniu równowagi zdrowotnej całkowicie go zmienić przy pomocy eksperta. Teraz zażywam suplementu pomocne przy ćwiczeniach i nie rozstaję się z magnezem. Kupiłem też w biedronce takie tabletki rozpuszczalne z dzienną dawką różnych witamin, codziennie je biorę. Efekt jest zadowalający, nie miewam już aż takich oznak zmęczenie. Czuję się zdrowo.
Wojtek.
What's

Postautor: RiO » 02 gru 2011, 15:42

A mnie to dziwi jak ludzie chodzą na imprezy, śpią dziennie po 5h, idą na uczelnie i później znowu na imprezę i tak praktycznie cały czas. Marudzą, że są zmęczeni, ale non stop się bawią i prowadzą niezdrowy tryb życia. Jak tak oni dają radę? Narkotyki czy jak?
RiO

Postautor: lonely » 05 gru 2011, 12:59

Mi pomogły multivitaminy kupione w biedronce. 25 kapsułek i jakieś 5 zł to kosztuje z tego co pamiętam. Starczy na miesiąc. Rozpuszcza się to w wodzie i pije raz na dzień. Uzupełniasz tym samym dzienną dawką najbardziej potrzebnych witamin. Brakuje Ci po prostu jednej z nich. A kawa działa tylko chwilowo i jest niezdrowa dlatego jej nie polecam. :]
lonely

Postautor: Jędrek » 08 gru 2011, 16:11

Prześledziłem wątek i jeszcze nikt nie wspomniał o niskim ciśnieniu oraz dużym wpływie zmiany warunków atmosferycznych na Twój organizm. Jesteś osobą bardzo wrażliwą i musisz o siebie dbać. Każda zmiana pogodowa może być tak przez Ciebie odczuwana. Bierz wspomniane tutaj witaminy i odżywiaj się zdrowo nie zapominając jednocześnie o śnie przez co najmniej 6 ale nie więcej niż 8 godzin.
Jędrek

Postautor: duszmin » 01 mar 2012, 9:00

Możesz sobie kupić w aptece liocolostrum na wzmocnienie organizmu. Bardzo fajny naturalny preparat który ma świetnie działanie.
duszmin

Poprzednia

Wróć do Forum pediatryczne