Bolesne ząbkowanie u córki

Dział forum zajmujący się funkcjonowaniem, patologiami i leczeniem zębów, oraz przyzębia

Bolesne ząbkowanie u córki

Postautor: Stars » 10 lis 2011, 15:50

Moja córka wchodzi w okres ząbkowania. Szczęście w nieszczęściu, ponieważ jest to dla niej i dla nas bardzo trudny okres. Widać jak cierpi a płacz jest już nie do zniesienia. Jak można ukoić jej ten ból?
Stars

Re: Bolesne ząbkowanie u córki

Postautor: buczek » 11 lis 2011, 20:22

Moja mała siostrzyczka dostała gryzik i jak się nim bawi to mniej płakała. Nie wiem tylko czy aby na pewno jest to zdrowe dla ząbków bobasa, ale raczej tak. Ważne, że pomaga.
buczek

Postautor: ciuchcia » 16 lis 2011, 15:14

Gdy kupowałem w aptece leki, przede mną była mama z podobnym problemem co Ty i prosiła farmaceutę o pomoc. Ten jej polecił maść Bobodent, jakoś tak to brzmiało o ile dobrze pamiętam. Nie jest drogie ;p
ciuchcia

Postautor: Rihanna » 17 lis 2011, 15:41

ja dziecku kupowałam Calgel, poleciła mi go farmaceutka. Bardzo dobrze się sprawdził, dzieciak już nie płakał dniami i nocami.
Rihanna

Postautor: Stars » 01 gru 2011, 15:01

Kupiłam Bobodent i pomogła. Gryzika nie praktykuję, gdyż koleżanka mówiła mi o ich bardzo szkodliwych działaniach. Przez nieprawidłowe używanie gryzika dziecko może nabawić się problemów z krzywym zgryzem..
Stars

Postautor: Student » 03 gru 2011, 18:30

Stars pisze:Kupiłam Bobodent i pomogła. Gryzika nie praktykuję, gdyż koleżanka mówiła mi o ich bardzo szkodliwych działaniach. Przez nieprawidłowe używanie gryzika dziecko może nabawić się problemów z krzywym zgryzem..

Przy bolesnym ząbkowaniu pomaga także masowanie dziecku szczęki lub żuchwy. W aptece dostaniesz też specjalne żele, które złagodzą ból. Oprócz wspomnianego Bobodentu mogę zaproponować Calgel albo Lidodent. Pierwsze słyszę, ale gryzaczek miał by być szkodliwy.
Student medycyny.
Student

Postautor: Rotkit » 07 gru 2011, 10:13

Gryzaczek to idealna opcja dla małolatów. Dzieci mają co ze sobą robić i przy okazji wzmacniają swoje zęby. Warto w niego zainwestować. A później zostawić taki gryzaczek na pamiątkę.
Rotkit

Wróć do Forum stomatologiczne