Ból po leczeniu kanałowym

Dział forum zajmujący się funkcjonowaniem, patologiami i leczeniem zębów, oraz przyzębia

Ból po leczeniu kanałowym

Postautor: NEYO » 19 paź 2011, 20:01

Jestem 3 miesiące po leczeniu kanałowym, niestety odczuwam poważne bóle (dolna, lewa czwórka). Byłem z tym u dentysty jednakże ten twierdzi, że wszystko jest ok a ząb leczony kanałowo bywa bardziej wrażliwy. Spoko, rozumiem. Ale jak to możliwe, żeby to aż tak bolało? ...
NEYO

Re: Ból po leczeniu kanałowym

Postautor: Student » 22 paź 2011, 12:34

Moim skromnym zdaniem należałoby wykonać ponownie RTG w celu wykluczenia stanu zapalnego. Jeśli leczenie kanałowe zostało wykonane poprawnie to ból nie powinien następować. Być może problemem nie jest ten ząb tylko inny będący w sąsiedztwie. Jeśli ten lekarz nie chce Ci pomóc to wybierz się do innego.
Student medycyny.
Student

Postautor: NEYO » 25 paź 2011, 17:34

Dobrze w takim razie spróbuję zapisać się do innego stomatologa. W zasadzie to u tego jestem od niedawna więc niezbyt znam jego doświadczenie w medycynie:) A co to może mniej więcej być jeśli załóżmy to nie boli ząb po leczeniu kanałowym?
NEYO

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 19:35

NEYO pisze:A co to może mniej więcej być jeśli załóżmy to nie boli ząb po leczeniu kanałowym?

Dziura w innym zębie. Jak np. robisz takie ssanie niczym odkurzacz to czujesz jakiś ból w tej części? Jak tak to prawie pewne, że masz w zębie dziurę i trzeba założyć plombę.
Get UP!

Postautor: NEYO » 07 lis 2011, 16:57

Byłem u innego stomatologa i okazało się, że problemem był sąsiedni ząb w którym była dość niewielka a jak się okazało bardzo bolesna dziura. Teraz jest już ok
NEYO

Wróć do Forum stomatologiczne