Arytmia a ciąża

Dział forum zajmujący się schorzeniami i wadami układu sercowo-naczyniowego, serca, aorty i mniejszych naczyń krwionośnych

Arytmia a ciąża

Postautor: Toner » 24 lis 2011, 21:14

Mam poważną arytmię serca, lekarze mówili że ciąża w niczym mi i dziecku nie zaszkodzi. Niestety jestem w 1. miesiącu ciąży a już zaczynam się gorzej czuć. Czy znajdę tutaj kogoś z podobnym problemem? Czy mam zacząć się jeszcze bardziej obawiać?
Toner

Re: Arytmia a ciąża

Postautor: RiO » 02 gru 2011, 15:48

Ja urodziłam dziecko mając arytmię. Czasami miałam problemu z sercem nieco poważniejsze, serce biło mi tak, ze myślałam, że mi zaraz pęknie albo wyskoczy. Brałam systematycznie, zgodnie z zaleceniami lekarza, Metocard. Pomógł.
RiO

Postautor: Student » 03 gru 2011, 18:13

Arytmia w niczym nie przeszkadza. Proszę jednak systematycznie kontrolować swoje zdrowie i zgłaszać się do lekarza w każdej zmianie w Pani organizmie.
Student medycyny.
Student

Postautor: Jędrek » 08 gru 2011, 16:46

Najlepiej będzie wybrać się do kardiologa i na badanie usg. Powinien to sprawdzić lekarz czy nie ma i prawdopodobnie nie będzie żadnych większych problemów z ciążą w Twoim stanie zdrowia.
Jędrek

Postautor: Toner » 12 gru 2011, 15:54

Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Będę musiała się kontrolować. Obawiam się tych nagłych skoków tętna, ale co poradzić. Choroby się nie wybiera. Trochę mi pomogliście hihi. Oby ciąża przeszła bez komplikacji. Zresztą, nie może być inaczej!
Toner

Postautor: Morlin » 18 gru 2011, 14:35

Toner pisze:Dziękuję ślicznie za odpowiedzi. Będę musiała się kontrolować. Obawiam się tych nagłych skoków tętna, ale co poradzić. Choroby się nie wybiera. Trochę mi pomogliście hihi. Oby ciąża przeszła bez komplikacji. Zresztą, nie może być inaczej!

Będzie dobrze, w trakcie ciąży trzeba zawsze tak myśleć. Niech serce pompuje krew z odpowiednią siłą, tego Tobie życzę.
:)
Morlin

Wróć do Forum kardiologiczne