20 lat brak mutacji?

20 lat brak mutacji?

Postautor: VR3 » 27 paź 2011, 13:48

Moim problemem jest brak mutacji a mam już 20 lat. Czy to oznacza, że już zawsze będę brzmiał jak dziecko? jest to niezwykle krępujące podczas zwykłego egzystowania w społeczeństwie. Nie wiem jak mogę sobie z tym poradzić. Jestem barczystej budowy a dziecinny głos widzę jak śmieszy wszystkich wokół!
VR3

Re: 20 lat brak mutacji?

Postautor: Pendrive » 03 lis 2011, 16:39

W tym wieku już dawno powinieneś być po mutacji. Byłeś z tym problemem u lekarza? Być może nie potrafisz "odnaleźć" swojego głosu?
Pendrive

Postautor: Get UP! » 04 lis 2011, 18:55

Tak na odległość polecam Ci wykonanie testu wolnego testosterony. Jak będzie to wynik zły to pozostaje wtedy wizyta u lekarza specjalisty a dokładniej pisząc u endokrynologa. Może problem leży gdzieś w gardle? Tutaj musiałbyś skontaktować się z laryngologiem. A jak u Ciebie wygląda całkowity proces dojrzewania? Wszystkie oznaki są prawidłowe?
Get UP!

Postautor: VR3 » 05 lis 2011, 21:43

Dojrzewanie przeszedłem jeszcze w gimnazjum i poza zarostem jest ok. Niestety brody nigdy mieć nie będę bo włosy na twarzy rosną mi bardzo słabo i nierównomiernie. Dobrze skoro radzicie mi się wybrać z tym do lekarza to w poniedziałek zapiszę się do lekarza POZ.
Pozdrawiam
VR3

Postautor: Student » 09 lis 2011, 11:00

VR3 pisze:Dojrzewanie przeszedłem jeszcze w gimnazjum i poza zarostem jest ok. Niestety brody nigdy mieć nie będę bo włosy na twarzy rosną mi bardzo słabo i nierównomiernie. Dobrze skoro radzicie mi się wybrać z tym do lekarza to w poniedziałek zapiszę się do lekarza POZ.
Pozdrawiam

Ciekawy jestem co powie lekarz, brak mutacji w tym wieku jest czymś całkowicie nieprawdopodobnym. Tutaj jest jeszcze problem z zarostem, także możesz mieć niedobór testosteronu. To oceni jednak lekarz i wyniki badań. Przez Internet nic więcej nie zdziałamy.
Student medycyny.
Student

Wróć do Forum endokrynologiczne